28 Mart 2012 Çarşamba

Garanti


 İnsanoğlunun garantisi yok. Yani yeni doğmuş bir bebeğin kıçına bir etiket yapıştırıp "ilk 20 yıl sorun çıkarırsa beleşe tamir ederiz bunu" diyemiyor doktorlar. Dolayısıyla "en az 20 sene yaşar bu da" diyememiş oluyorlar.

 Benzer bir garanti olayı hiçbir canlıda yok tabii. Belki ağaçlarda. Kullanıcı hatası yapılmazsa -bazı türler- yüzyıllarca yaşar. Bu garantidir.

 Biraz daha mekanik canlılar olsaydık. Daha inorganik mi desem. Karbonumuz eksik olsaydı az biraz. Bir garanti belgesi verilseydi ailelerimize, ailelerimiz de büluğ çağına girdiğimizde bize teslim etseydi garantimizi.

 Sinirli bir anımda bilgisayarımın klavyesinden söktüğüm tuşların yenilerini taktıkları gibi, çürümüş dişlerimin yenilerini taksalar. Bilgisayarın fanı sigara dumanından etkileniyormuş diye duydum, bilgisayarın fanının temizlendiği gibi akciğerlerimi bir temizleseler. Her iki diz kapağımda sorun var, açıp kapatırken çok acıyor. Yerlerine sıfır diz kapağı koysalar. Yerine daha hızlı işlem yapma özelliği olan bir beyin takmadan önce "hatıralarımı yedekledim mi?" diye sorsalar bana bir. "Yok yedeklemedim" desem. "Ee, ne yapalım, değiştirelim mi?" deseler. Değiştirin anasını satayım. 

13 Mart 2012 Salı

Kitaplara Veda


 Tekrar Yüzüklerin Efendisi izleyerek uyudum. Uyandım bir sürü şey yaptım, hiç biri hatırlanmaya yazmaya değmez. Sonra Memento isminde bir film izledim. Sonra yine yazmaya değmez bir sürü şey yaptım. Sonra üç arkadaş oturup 3 Idiots isimli bir film izledik.

 Bilgisayarım garantiden geldi. Belli. Ama ses çıkartmaya korktum bilmem neden. Sanki blogum milyonlarca kişi tarafından takip ediliyormuş ya da twitter "fenomeni" olup çıkmışım ben de insanlar aç gibi benim yazacaklarımı bekliyor. Yok öyle birşey tabi ama çıkartmadım işte sesimi.

 Ney devri desek. Lale? Olur gibi. Zevk-ü sefa yaşayacağım. Film izlerim kesmezse dizi izlerim ki bir tane diziye başladım, ondan sonracığıma rakı içerim şarap içerim sallanırım, kendi bilgisayarımdan açtığım canımın istediği şarkıları dinleyerek içerim rakıyı şarabı, odama gömülürüm belki yine kendi bilgisayarımla bir Rome Total War bitiririm dünyayı fethederim, saatlerce uyurum kendi bilgisayarımda açtığım Yüzüklerin Efendisi eşliğinde. Hayat bana güzel.

 Faydalı birşey yapanı da Sakarya Meyda'nında şeyapsınlar.