6 Haziran 2012 Çarşamba

Böö


 İnsanların hakkımda yanılmalarını seviyorum. Ama şöyle. Beni kötü bilsinler, sonra iyi olduğumu anlasınlar. Aksi durum tabii ki hiç hoşuma gitmiyor. 

 Küçüklüğümden beri karanlık bir yere saklanıp yanımdan geçen kardeşimi abimi ... "böö" gibi bir ses çıkartarak korkutmayı/şaşırtmayı sevmişimdir. Şu yaşıma geldim, yirmi yani, hala yapıyorum bazen bu çocukça hareketi. Kendimi engelleyemiyorum. 

 Konudan konuya atlayacağım ve ben sarhoş değilim, gerçekten.

 Böö yapıp da onu bunu korkutmayı hala sevmem, belki de hala biraz çocuk olmamdandır. 

 Oo, ne acılar çektim ben, öyle acılar çektim ki o biçim. Bu şaka. Ama gerçek olan çocukluktan biraz hızlı çıkış yapmam gerekti. Bazen özlüyorum. Büyüyünce anlatırız sana da dedikleri günleri. Çocuklar her şeyi bilmezler cümlesine ifrit kesildiğim günleri. Boyum şu kadarcık daha uzun olsa da parmak uçlarıma çıkmadan aynada yüzümü görebilsem diye hayal kurduğum günleri. Şimdi eğilerek bakıyorum o aynaya. 

 Karanlıkta durmak güzel, kimse seni göremez, sen herkesi görebilirsin. Canın istediğinde de böö diye fırlayabilirsin, birileri elindeki bardağı yere düşürür senden korkup sıçradığı için. 

 Aptallar daha mutludurlar ya hani. Cahiller ya da. Güzel bir söz vardı bu konuda, cahillik mutluluktur gibi birşeydi. Mutluluk mu bilgelik mi diye sorulsa insanlara, yüzde kaçı hangi cevabı verirdi acaba?

 Aptalların en büyük sorunu aptal olduklarının farkında olmamalarıdır belki. Aptal olmadığımı düşünerek kendimi de zan altında bırakıyorum bu cümlemle. Bir acayip oldu, paradoks gibi birşey oldu. Aptal olduğunu bilen adam da aptal değil midir aslında? Ya da aptal olmadığını düşünen insanın aptal olma ihtimali mevcut ve yüksek midir?

 Çok ciddiyim alkol almadım bu gece. Dün içtim, ondan iki gün önce de içtim, yarın da içerim büyük ihtimalle. Yediğim dondurmanın etkisinde miyim bilmiyorum. Birşey vardı o dondurmada.  

Şu yazıyı okuyup da "kafası güzel galiba" haricinde bir sonuç bir mesaj bir zıkkım çıkartabilen insan yeteneklidir, bunu tamamen kendi yeteneğiyle başarmıştır. Ben şimdi balkon camından salona geçip kardeşimin arkasından sessizce yaklaşıp ona böö yapacağım.